F.A.Q

Frequently Asked Questions

Vraag

Hoe lang loopt een contract Cocoon start?

Het contract wordt afgesloten voor de duur van 1 jaar en wordt na 1 jaar stilzwijgend vernieuwd tenzij je beslist het contract te beëindigen. Dat doe je door een opzegbrief te versturen uiterlijk 3 maanden voor de vervaldag.

Antwoord
Vraag

Waarom moet ik mijn aansprakelijkheid als huurder verzekeren, de eigenaar is toch al verzekerd?

In de meeste gevallen heeft de eigenaar inderdaad zelf ook een brandverzekering voor de woning. Als jij echter aansprakelijk bent voor bijvoorbeeld een brand zal de verzekeraar van de eigenaar de uitbetaalde vergoedingen bij jou komen terug vragen. Er rust zelfs een wettelijk vermoeden op de huurder dat deze aansprakelijk is voor schade door een brand tenzij hij bewijst dat de oorzaak van de brand niet bij hem of haar lag (omgekeerde bewijslast).

Antwoord
Vraag

Kan ik mijn polis online afsluiten en beheren?

Dat kan inderdaad. Als je eenmaal akkoord gaat met onze offerte maken wij je polis aan en zetten we de documenten digitaal klaar in onze beschermde klantenzone. Je kan dan inloggen met je ItsMe app en digitaal tekenen.

Antwoord
Vraag

Wat bij schade?

Bij schade sta je er niet alleen voor. Wij helpen je bij je aangifte en staan je bij bij de verdere afhandeling van het dossier.  Geen anonieme medewerker of chatbot bij een callcenter, maar mensen van vlees en bloed uit jouw buurt.

Antwoord
Vraag

Ik heb al een huurdersverzekering? Kan ik veranderen?

Je bent al verzekerd voor je huuraansprakelijkheid en wil overschakelen naar Cocoon Start?  Dat kan wij helpen je bij het beëindigen van je huidige contract zodat je geen dag zonder verzekering zit, maar ook nooit dubbel verzekerd bent.

Antwoord